Flere grønlandske spillere på vej til Nykøbing Falster Håndbold

Landstræner Johannes Groth er i dialog med spillere og Nykøbing Falster Håndbold. Et par spillere er klar til at flytte.
Nykøbing Falster Håndbold
Lykke Frank Hansen bliver mentor for grønlandske spillere i Nykøbing Falster Håndbold Foto © : Nykøbing Falster Håndbold
Skrevet af Noah Mølgaard
03. maj 2020 10:57

I midten af april bragte KNR en historie om, at Nykøbing Falster Håndbold gerne vil have flere grønlandske spillere til klubben. 

Og den historie er blevet godt modtaget:

- Flere spillere har kontaktet mig, og jeg har også selv taget kontakt til flere spillere. Vi kan nu med sikkerhed sige, at et par spillere er klar til at flytte til Nykøbing Falster Håndbold, siger Johannes Groth, der er kontaktperson i Grønland for projektet.

LÆS OGSÅ Nykøbing Falster Håndbold vil have flere grønlandske spillere

Det hele startede med at Nykøbing Falster Håndbolds U-19 hold i pigernes liga stod til at blive lukket, da flere spillere skal flytte fra området nu til sommer.

Men nu synes krisen at være afværget på grund af det dansk-grønlandske samarbejde.

Klare krav

Jakob Larsen er ligatræner for Nykøbing Falster Håndbolds seniorkvinder. Han er tidligere grønlandsk landsholdsspiller og professionel spiller i Danmark og udlandet, og han har kridtet banen op til det dansk-grønlandske samarbejde.

Uddannelsesinstitutioner har også meldt sig på banen.

- Vi har 25 forskellige uddannelsesretninger inden for erhvervsuddannelser, som grønlandske unge kan søge. Der er også mulighed for tage en uddannelse indenfor handel eller gymnasiet, oplyser direktør for uddannelsesinstitutionen CELF, Søren Vikkelsø.

CELF står for Center for Erhversrettede Uddannelser Lolland Falster.  

Konsulent hos CELF, Claus Westerholt, bliver kontaktperson.

- Det er meget vigtigt for grønlandske spillere, der vil prøve kræfter hernede, at de gerne vil håndbold på det niveau og træne på de betingelser, der bliver stillet fra klubben, siger han.

- Den grønlandske spiller Lykke Frank Hansen, der spiller på ligaholdet, bliver mentor. Skolen er også parat til at støtte de nyankomne, siger Claus Westerholt.

Dygtige spillere

Johannes Groth har snakket med flere spillere og har forklaret hvilke betingelser, der bliver stillet.

- De spillere, der er på vej til at flytte til Nykøbing Falster Håndbold, er dygtige spillere. Det bliver en god start for vores samarbejde, siger han.

- Der er også åbnet mulighed for spillere, der spiller i seniorrækken. Klubben har udover ligaholdet også et hold i 3. division, der også vil tage imod grønlandske spillere, siger Johannes Groth, der dog ikke vil nævne navne på nuværende tidspunkt.