Flere grønlændere skal i job i nordjyske firmaer

Nordjyske firmaer med engagement i Grønland bør i højere grad ansætte nordjyder med grønlandsk baggrund. Det mener den ny direktør for Det Grønlandske Hus i Aalborg. Hos erhvervslivet er roser man idéen.
09. september 2014 05:26

AALBORG: Det skal i højere grad komme grønlændere bosat i Nordjylland til gode, at regionen har et stort erhvervsmæssigt samarbejde med Grønland. Det mener den ny direktør for Det Grønlandske Hus i Aalborg, Søren Stach Nielsen.

- Nordjylland er jo den landsdel, der forsyner Grønland med alskens varer. Og huset her (Det Grønlandske Hus i Aalborg, red.) er del af et stort netværk, og det har jeg tænkt mig at benytte i forhold til de adskillige grønlandske arbejdsløse, der bor her i området, siger han til KNR.

Havnen og byggeri
Aalborg Havn lægger areal til Royal Artic Lines, som står for skibsfragten til Grønland, mens en række nordjyske bygge- og entreprenørfirmaer også har projekter flere steder i Grønland.

Desuden er Aalborg Kommune og Kommuneqarfik Sermersooq venskabskommuner, og derfor håber Søren Stach Nielsen, at flere nordjyske firmaer og institutioner vil række hånden ud til grønlændere i Nordjylland og benytte deres kendskab til hjemlandet.

Uden om det offentlige
Det halter nemlig for mange nytilflyttede grønlændere i Nordjylland at finde arbejde, konstaterer Søren Stach Nielsen.

- Jeg kan konstatere, at der hos den gruppe arbejdsløse grønlændere, der bor i Aalborg eller regionen, oftest går mange måneder, før de får tilbudt et job via det offentlige.

- Og jeg tænker, at det netværk, som huset her har, må udnyttes meget bedre, end det bliver i dag, siger Søren Stach Nielsen.

Gode kvalifikationer
Hos erhvervsnetværket “Erhverv Norddanmark” roser næstformanden Peter Freiesleben forslaget.

- Erhvervslivet (i Nordjylland, red.) kan sagtens blive bedre til at benytte grønlændernes kvalifikationer. Så jeg synes, det er et rigtig godt forslag, siger han

Han vil man nu tage dialog til Det Grønlandske Hus omkring tiltaget.