Flere forsvundne kvinder end antaget

Skal listerne over de forsvundne eller myrdede oprindelige folks kvinder i Canada offentliggøres? Det spørgsmål rejser sig nu i forbindelse med den nationale undersøgelse af sagerne.
Foto © : Douglas Sprott/Flickr Creative Commons
20. februar 2016 12:34

Nu da undersøgelsen over de mange forsvundne eller myrdede oprindelige folks kvinder endeligt er kommet i gang, begynder man at blive klar over at tallene sikkert er højere end først antaget.

Eller i hvert fald højere end hvad politiet har opgjort.

Politiet har hidtil sagt at det drejer sig om cirka 1200 inuit, indianere eller Métis kvinder. Men blandt oprindelige folk er der ikke altid den store tillid til politiet, som menes at kunne have skjult problemets omfang.

Både kvindeorganisationer og oprindelige folks organisationer har altid sagt at tallene var højere.

Og nu da ministeren for oprindelige folk, Carolyn Bennett, er begyndt at mødes med familierne til kvinderne viser det sig at tallene virkeligt ser ud til at være højere, måske mellem 4000-6000 kvinder.

Politiet har ellers lister over de forsvundne eller myrdede kvinder, men listerne er hemmelige. Imidlertid er familierne nu begyndt at kræve at de skal offentliggøres med den meget enkle begrundelse at man jo ikke kan vide om ens datter, søster eller kone er på listen hvis man ikke må se den.

Flere antager at der er mange som ikke er skrevet på disse lister. Men som sagt det kan man ikke vide før listerne bliver offentliggjort.

Der er dog nogle familier som muligvis ikke ønsker at få deres familiemedlemmers navne frem ved at listerne offentliggøres.

Men uanset hvad, er håbet, at en løsning vil blive fundet snarest så undersøgelserne kan skride fremad.