Flere dødsfald blandt socialt udsatte

I løbet af de sidste et par måneder er omkring fem unge grønlandske mænd afgået ved døden på grund af alkohol og hash misbrug.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. december 2010 10:22

Omkring fem grønlandske yngre mænd, der alle har relation til Kofoedsskole i København, er afgået ved døden, i løbet af de seneste et par måneder - og det skyldes omfattende alkohol og hash misbrug. Det siger leder på kofoedsskole i København, Kurt Olsen.

Han siger, at flere unge grønlandske socialt udsatte mænd, der er brugere af Kofoedsskole, har et massivt misbrug af alkohol og hash. Flere af de mænd der døde på grund misbrug og dårlig livsstil i den seneste tid, er hjemløse og bor enten på gaden eller på herberge.

- De mænd der er tale om i dette tilfælde har ikke så mange penge. Nogen gange kan de ikke transportere sig i bus og tog og har ikke råd til ordentlig mad. Dårlig livsstil, for dårlig mad, der ikke er nærende nok er det billed der tegner sig i dette tilfælde, siger Kurt Olsen.

I løbet af efteråret er der megen kulde og sne i Danmark og det gører det ikke let for de mange hjemløse i København.

- Det er rigtig kold i denne tid om året i Danmark, med megen dårlig vejr. og når man ikke får ordentlig mad er man mere sårbar for forskellige infektioner og andre sygdomme. Når man er massiv misbruger af forskellig art, kan kroppen ikke klare til ret meget, siger Kurt Olsen.