Flere bliver idømt samfundstjeneste

Flere og flere bliver idømt samfundstjeneste i Grønland.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
30. december 2015 14:23

Efter en forsigtig start er ordningen nu ved at blive udbredt til hele landet, skriver kriminalforsorgen.dk og oplyser, at der i de første ti måneder af 2015 er idømt 29 samfundstjenestedomme.

Samfundstjeneste som er et alternativ til at afsone i anstalt har været en mulighed siden 2010. Men det er først i løbet af 2014 at der for alvor er kommet gang i ordningen.

Mange dømte i Grønland

- Med det store antal dømte i Grønland er det vigtigt, at der er et alternativ til afsoning, hvor folk ikke mister deres arbejde eller muligheden for at tage sig af familien, siger Hans Jørgen Engbo, direktør i Kriminalforsorgen i Grønland siden 2013.

Antallet af grønlændere, der afsoner i anstalt, er fire gange højere end antallet af fængselsafsonere i Danmark, fordi der begås flere og grovere forbrydelser, ifølge kriminalforsorgen.dk.

Samfundstjeneste godt for samfundet

Men efterhånden er retterne i Grønland er ved at være fortrolige med samfundstjenesteordningen. Det vurderer Aviaja Olsvig som er leder af Kriminalforsorgen i Frihed og som administrerer samfundstjenesteordningen.

Aviaja Olsvig er ikke i tvivl om, at samfundstjeneste er godt for samfundet.

- Vi er ikke mange mennesker i det her land. Vi har brug for, at flest muligt har en tilværelse, der fungerer, så de kan bidrage, og det er samfundstjeneste med til at sikre, fordi de dømte kan fortsætte deres tilværelse. Og samtidig har de kontakt med os, fordi vi fører tilsyn, så vi kan støtte dem i at komme videre i livet på en god måde, siger hun til kriminalforsorgens hjemmeside.