Flere børn kommer i specialklasser

Alle fem skoler i Nuuk har oprettet specialklasser i det nye skoleår, og antallet af børn med særlige behov stiger samtidig med, at de bliver yngre, oplyser skolechef i Kommuneqarfik Sermersooq.
Skrevet af Per Andersen
08. september 2011 11:44

Det er et positivt tegn, at børn med særlige behov bliver yngre, mener lederen af rådgivningscenteret for børn og unge i Kommuneqarfik Sermersooq, Camilla Nymand Petersen.

- Dette viser bare, at arbejdet for børn med særlige behov er i positiv udvikling, og det er et tegn på at tilbuddet om hjælp, er blevet modtaget positivt, siger Camilla Nymand Petersen til KNR.

Hun understreger, at det er utrolig vigtigt, at man opdager børn med særlige behov så tidligt som muligt, da det kan været tungt, hvis hjælpen først bliver sat i værk, når børnene er blevet større.

Der er 3.000 elever i Nuuk by og omkring 40 elever er placeret i specialklasser i det nye år, hvor ti faglærte skolelærere står for undervisningen. Skolechef i Kommuneqarfik Sermersooq, Hans Peter Broberg, bekræfter også, at børn med særlige behov bliver yngre.

- Antallet af elever med særligt behov stiger og vi har i de senere år lagt mærke til, at de bliver yngre, helt ned til 2. klasse, det vil sige ned til syv-otte års alderen, siger Hans Peter Broberg.

Han har dog ingen forklaring på, hvorfor udviklingen går den vej, men mener at det måske kan hænge sammen med den opdragelse, der bliver praktiseret i de enkelte hjem.