Flaskepant i SuperBrugsen gavner børn i Grønland

I Danmark har SuperBrugsen i flere år givet folk mulighed for at donere deres flaskepant til et godt formål via WWF eller Red Barnet. I år har Red Barnet valgt at bruge en del af de indsamlede midler på at hjælpe udsatte børn i Grønland. Organisationen har i flere år drevet fritidsklubber i Qaanaaq og Upernavik.
Skrevet af Peter Troelsen
09. maj 2012 06:50

Sidste år donerede danskerne 7,7 millioner kr. til velgørenhed via deres flaskepant i SuperBrugsen, og Red Barnet har valgt at bruge en stor sum penge til driften af deres fritidstilbud i det nordlige Grønland.

- Vi har i de seneste 10 år arbejdet hårdt for at give børnene i Upernavik og Qaanaaq mulighed for at have et fristed og et fast holdepunkt i deres hverdag med vores fritidstilbud. Det er nødvendigt, at give dem alternativer til lediggang og hvad det kan føre med sig, fortæller Dorrit Hermann, der er Red Barnets koordinator for Grønland.

Mange unge mennesker forlader bygderne i Nordgrønland for at gøre deres uddannelse færdig i byerne, og hvis ikke der er tilbud til dem, der er langt hjemmefra uden det store netværk, så er der en fare for, at de opgiver uddannelsen og rejser hjem igen med et nederlag i bagagen.

- Målet med vores fritidstilbud til børn og unge i Upernavik og Qaanaaq er dybest set at være med til at gøre dem selvforsørgende på langt sigt. Vores arbejde kombineret med brugernes egen indsats for at få deres hverdag til at hænge fornuftigt sammen, giver i den sidste ende et resultat som kan gavne Grønland på den lange bane, siger Dorrit Hermann, der glæder sig over danskernes vilje til at give en skilling til socialt arbejde i den nordligste del af rigsfællesskabet.

Arbejdet i Grønland har i mange år været en fast del af programarbejdet i Red Barnet. Resultaterne har været glimrende, selv om det har været et langt sejt træk at få stablet fritidstilbudene på benene.

- Det har været vigtigt for os at kunne give fritidstilbud med indhold, og heldigvis har mange børn gennem årene gjort brug af vores faciliteter. På den måde har  vi sikret, at der har været et fællesskab for børn og unge, og vi håber også på, at vi har været med til at holde børn og unge  væk fra kriminalitet, fastslår Dorrit Hermann.