Foto: KNR

Fjordrestaurant tildelt iværksætterpris

Der er ikke mange ting, der er bedre end veltilberedt friskfanget fisk eller lækkert kød, nydt med udsigten til fjord og fjeld i godt selskab. Netop det koncept har indbragt indehaveren af Qooqqut Nuan, Mads Bek, GrønlandsBANKENs Erhvervsfonds iværksætterpris 2018.

Det var en glad og lidt overrasket iværksætter, der i sidste uge fik besked om at møde op i Nuuk Centret i fredags for at modtage årets iværksætterpris.

- Så blev jeg da meget beæret og glad og stolt, for det er jo altid rart, når andre kan se, at det man laver, det er en god ting, siger Mads Bek.

Foto: Lars Gaasvig

Og det kan folkene bag erhvervsfonden i den grad. Fondens formand, Kristian Lennert begrunder kåringen med at:

- Mads Bek tildeles prisen, fordi han som iværksætter med stor vilje og ihærdighed gennem de seneste år har formået at etablere og drive en restaurant beliggende 50 km inde i Godthåbfjorden. At drive en forretning på de særlige vilkår, kræver noget helt specielt, lyder det blandt andet.

Men Mads Bek vil ikke tage æren for konceptet med at lave restaurant og overnatning inde i Qooqqut.

- Nu er det sådan, at det ikke er en idé, jeg har fået, siger han.

Den prisvindende iværksætter fortæller, at idéen går helt tilbage til 1974, hvor der blev lavet et hotel på samme sted, som dog brændte ned i 1992.

- I øvrigt et hotel, hvor jeg stod i lære som kok, i slutningen af 70'erne, fortæller Mads Bek.

LÆS OGSÅ Inuit Quality Clothes tildelt iværksætterpris

Projektet blev til med hjælp fra en bekendt, der har brugt stedet til at drive et drengehjem, indtil Mads Bek overtog det.

Og stedets nye ejer er glad for reaktionen, da han ringede til sin gamle ven og spurgte, om ikke han kunne få lov at købe bygningen.

- Det kunne da godt tænktes. Han vidste jo godt, hvad jeg ville bruge stedet til, fordi det var ikke nogen hemmelighed, at jeg ville lave det om til restaurant. Det havde jeg jo snakket med alle mulige mennesker om, så der var ikke så meget der.

Nu skal prisen hænges op i restauranten, og så håber Mads Bek, at den kan inspirere andre, der har gode ideer til at kaste sig ud i det, når de kan se, at det godt kan lade sig gøre. Hvad næste projekt skal være løftede iværksætteren ikke sløret for, men idéer er der nok af, forsikrer han.

- Nye ting det snakker vi jo hele tiden om, der er mange ting, man gerne vil, men man skal også have hænderne og musklerne til det, siger Mads Bek.

Sidste år var det Arctic Dream og året før tøjmærket Inuit, der fik prisen, der også inkluderer en pengegave på 25.000 kroner.

Qooqqut nuan

 

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt