Fjernet fuglefredning får lunken modtagelse

Fiskere og fangere i Nuuk giver den nyåbnede jagt på ravne og måger en blandet modtagelse.
Fuglene er et større problem beboede steder, og må ikke jages i byerne. Nu hvor jagt på dem er blevet tilladt, har flere fiskere og fangere svært ved at se meningen med beslutningen. Foto © : Frank Petersen
Skrevet af Ivik Kristiansen
04. november 2019 18:50

Der var hverken jubel eller buhråb på kajen i Nuuk, da KNR mødte fiskere og fangere til en snak om den nye mulighed for at skyde ravne og måger.

Fuglene er blevet for mange og derfor har Naalakkersuisut ophævet fredningen de næste fem år som et forsøg.

Jokum Jessen er en af de fiskere KNR har talt med i Nuuk og han vil gerne tynde ud i bestanden af måger og ravne. De er for mange, mener han.

LÆS OGSÅ Ravne og måger kan begynde at frygte for livet

Men ophævelsen af fredningen får ikke helt den samme modtagelse fra alle. For selvom jollefisker Johannes Heilmann godt kan se formålet, så er han ikke overbevist om at muligheden for jagt vil blive brugt.

- Hvis det giver fortjeneste, er der ingen problemer med, at der åbnes for jagten på dem. For flere år siden kunne man godt sælge ravnefødder, siger han.

Ifølge Johannes Heilmann er der perioder på året, hvor det har været tilladt at skyde ravne og måger, men der blev muligheden ikke brugt, forklarer han. Så han undrer sig over forsøget.

- Det er overraskende. Og hvis fangeren ikke får noget for det, vil man nok finde det ligegyldig, siger Johhanes Heilmann.

Den nye fuglebekendtgørelse trådte i kraft den 1. november 2019, og der skal efter en forsøgsperiode på 5 år foretages evaluering om, hvorvidt tiltaget skal være permanent.