Fjeldgænger på Jagtområdet i Qeqertaarsuk

RETTET: En mand i Ilulissat har anmeldt en anden mand til politiet, endda en sjælden en af slagsen, nemlig en fjeldgænger. Et par fra Ilulissat var i tirsdag i sidste uge afsted på rensdyrjagt på jagtområdet i Qeqertaarsuk ved Torsukattak. Her havde manden vandret afsted hurtigere end kvinden, som fulgte efter på en ca 30 minutters afstand fra manden.
Skrevet af Oline I. Olsen
31. august 2009 10:10

- Lige pludselig var kvinden blevet overfaldet bagfra, en mand har taget fat i hendes rygsæk og væltet hende på ryggen. Han begyndte så at slæbe hende afsted mod fjeldet, siger stationsleder Preben Markvardsen i Ilulissat om episoden. Kvinden var blevet holdt for munden, så hun ikke skulle skrige efter hjælp, hun strittede imod manden og havde fået slag i ben og arme. Signalementet af manden som overfaldt kvinden tyder på en fjeldgænger.

- Manden er mellem 174 og 180 centimeter høj, han havde en lyseblå slidt jakke på med mærket HH, det vil sige en helly hansen jakke, og der hang fuglefjer fra jakken. Manden havde sælskindkamikker på og i hans højre ben var der et redskab, som var lavet af en tilspidset sten, og mandens ansigt var tildækket med sælskind, forklarer stationslederen i Ilulissat, Preben Markvardsen. Heldigvis slap kvinden fra manden, som forsvandt fra stedet. Den 35 årige mand nåede aldrig at se overfaldsmanden.

- Vi tygger stadig på sagen, siger stationsleder Preben Markvardsen om anmeldelsen.