Fitness-centre i styrkeprøve

Nuuk Fitness og Fit & Fun frygter unfair konkurrence fra Godthåbhallen, der i sidste måned åbnede fitness-rum.
Skrevet af Noah Mølgaard
19. oktober 2011 09:55

Nuuk har nu tre fitness-centre. Det er privat-ejede Fit & Fun og Nuuk Fitness, der nu får konkurrence fra Godthåbhallen, der drives af en erhvervsdrivende fond.

- Jeg er bange for, at der ikke er plads til tre fitness-centre i Nuuk, siger ejeren af Fit & Fun Allan Juhl til KNR.

Hans kollega fra Nuuk Fitness Karsten Sørensen er også bekymret for, at Godthåbhallen nu driver et fitness-center.

- Vi mener ikke at det er konkurrence på lige vilkår. Og det er fordi der kommer offentlige midler i til idrætshallen. Vi andre skal drive vores virksomhed på egne indtægter. Jeg er sikker på at idrætshallen vil kunne drive sit fitness-rum, selvom der kun kommer to kunder. Vi kan som private ikke leve med at få færre kunder, siger Karsten Sørensen til KNR.

Nuuk Fitness og Fit & Fun har derfor bedt Grønlands Arbejdsgiverforening om at kigge på om Godthåbhallens drift af fitness-center er juridisk forsvarlig. Og de begrunder deres bekymring med at der kommer offentlige midler til idrætshallen.

- Men der er ikke noget at komme efter rent juridisk, siger sekretariatsleder i Grønlands Arbejdsgiverforening GA Karsten Klausen til KNR.

- Godthåbhallen ejes af en erhvervsdrivende fond. Det er klubberne, der får offentlig støtte til hal-leje og det kan man ikke kalde for offentlig tilskud til hallen set med juridiske briller, lyder konklusionen fra GA.

Godthåbhallen mener heller ikke at de driver direkte konkurrence mod de to privat-ejede fitness-centre.

- Vi opfatter os som et supplement til fitness-centrene. Jeg mener også at der er plads til alle tre fitness-centre, siger direktør i Godthåbhallen og multihallen Inussivik Jens Kristian Berthelsen til KNR.

- Vi har klubberne som vores primære kunder i idrætshallen og der er rift om træningstiderne. Sportsfolk kan supplere deres håndbold eller fodboldtræning med en tur i fitness-rummet. Vores fitness rum kan også bruges i forbindelse med genoptræning efter en skade, siger Jens Kristian Berthelsen.

Nuuk Fitness og Fit & Fun er meget spændt på udviklingen. Begge melder at de endnu ikke kan mærke konkurrencen. Men de har lagt mærke til at idrætshallen tilbyder gratis prøvetræning for at få flere kunder.

- Jeg er meget spændt på regnskabet når året er omme. Der kan vi først se om vi mister indtægter på grund af idrætshallens fitness-virksomhed, siger Allan Juhl.