Fiskeriudvalget rækker hånden frem mod Lyberth

Det har langt fra været nogen problemfri periode for Karl Lyberth, der siden valget har bestridt posten som naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug. Hans samarbejde med fiskeriudvalget har været både problemfyldt og mangelfuldt.
Skrevet af Peter Troelsen
21. november 2013 11:42

Udvalget udtrykker i dag vilje til at samarbejde med Karl Lyberth, men der sendes også giftige pile af sted mod Karl Lyberth. Udvalget forstår fx ikke, hvorfor Karl Lyberth, efter hans indrømmelser omkring for dårlig kommunikation med udvalget, endnu ikke har taget skridt i retning af en forbedring.

-Udvalget ønsker at samarbejde med medlemmet af Naalakkersuisut, og finder det derfor også problematisk, at Naalakkersuisoq indkalder til møder med få timers varsel og uden at redegøre for de emner, som ønskes drøftet. Det er således vanskeligt at forestille sig, at samarbejdet kan styrkes gennem afholdelse af møder, hvor ingen af parterne har haft mulighed for at forberede sig, fastslår formanden for udvalget Nikolaj Jeremiassen. 

I en meddelelse fra fiskeriudvalget opfordres Lyberth til at fremme samarbejdet med udvalget, herunder at orientere og inddrage udvalget i de relevante spørgsmål der er på området.