Fiskeriloven blev hevet i land

Nu er ændringerne i fiskeriloven vedtaget. Og det er nu en realitet, at private eller virksomheder får mulighed for at investere i fiskeskibe.

Samtidig er kvoteloftet i det indenskærs fiskeri hævet fra 10 til 15 procent. Med andre ord får det enkelte fiskeskib mulighed for at få tildelt op til 15 procent af hele det tilladte fiskeri nær kysten.

Og lovændringerne bliver godt modtaget af både SIK´s beskæftigelsesfond og GA.

- Det man har åbnet op for, det er dels, at man kan danne nogle bæredygtige enheder indenfor rejefiskeriet med lidt større kvoter en man har i dag, og derudover så har man åbnet op for, at man kan få ny kapital ind i erhvervet, som der absolut er behov for, siger Henrik Leth fra Grønlands Arbejdsgiverforening.

Og Jess G. Berthelsen fra SIK´s beskæftigelsesfond opsummerer:

- Det vil betyde, at vi fuldt ud kan være med til at fremme beskæftigelsen, siger Jess G. Berthelsen, og fortsætter:

- Hvis dem der har penge i Grønland kan være med til at medfinansiere fiskeriet, som resulterer i at der kommer gang i beskæftigelsen, så synes jeg det er ok, siger Jess G. Berthelsen.

Og direktør for Grønlands Arbejdsgiverforening Henrik Leth, ser også fordele ved lovændringerne:

- For det første så vil det være muligt, at investere i større skibe i det indenskærs fiskeri, sådan at man kan drive et rentabelt fiskeri, og fange nogle større mængder. Og derudover, så vil man i andre dele af fiskeriet også kunne få nye penge ind, så man kan forny den flåde, der er, siger Henrik Leth.

Han glæder sig især over, at andre end fiskerne kan være med til at investere i erhvervet:

- Hvorfor skal det være forbeholdt nogle ganske få her i landet, at være ejer af et fiskefartøj? Hvorfor kan man så at sige ikke bruge alle folks penge her i landet? Hvorfor skal andre end lige præcis erhvervsfiskerne ikke have lov til at investere? Vi forbyder jo eksempelvis ikke erhvervsfiskere, at investere i en købmandsbutik, siger direktør for GA, Henrik Leth.

Den forslaget til nye fiskerilov var til 3.behandling i Inatsisartut i dag, blev den vedtaget med 13 stemmer for og 10 imod.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt