Fiskerilov skal være en lov alle er enige om

Befolkningen skal have større mulighed for at ytre sig op til den kommende fiskerilov. Dermed vil Naalakkersuisut arbejde henimod bred enighed blandt fiskeriets parter.
Skrevet af Mads Lynge
05. februar 2010 10:32

Det siger medlem af Naalakkersuisut for fiskeri og fangst Ane Hansen:

- Der er nogle væsentlige stridspunkter, blandt andet fiskeriorganisationerne, der har interesse i at fiske udenskærs og indenskærs. Der er nogle stridigheder, der skal kulegraves og snakkes igennem. Det er meget vigtigt for mig, at en så vigtig en lov er en lov, som vi alle kan leve med, siger Ane Hansen (IA).

Derfor tager en delegation med Ane Hansen i spidsen til de største fiskeribyer for at høre fiskernes ønsker i forhold til den kommende fiskerilov.

Men samtidig mener Naalakkersuisut ikke, at generationsskifteproblemet er afdækket nok, da Naalakkersuisut mener, at unge fiskere har ringe mulighed for at komme ind i fiskeriet:

- Jeg mener at man ikke har taget hensyn til generationsskifteproblemet. Derfor har vi krævet, at det skal være lettere for unge at komme ind i for eksempel havfiskeriet, siger hun.

Men bæredygtighedsprincippet er i følge Ane Hansen stadig den vigtigste princip i den kommende fiskerilov, og derfor fastholder hun, at der skal være færre fiskere når der er færre fisk:

- Det gør jeg. Altså, Naalakkersuisut har bæredygtighed i fiskeriet som det vigtigste punkt. Det holder vi fast i, siger medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri og Fangst Ane Hansen. Den kommende nye fiskerilov skal op til debat i Inatsisartuts efterårssamling.