Fiskerikontrollører vil gerne sejle i nye Pocaer

Grønlands fiskerilicenskontrol vil gerne købe nyere og hurtigere både. Men licenskontrollen skal komme af med deres fem fartøjer, før de må investere i nye.
Poca 770
Sådan ser en Poca 770 ud, som licenskontrollen gerne vil købe. Foto © : Poca
Skrevet af Andreas Wille
20. oktober 2021 05:39

Grønlands Fiskeri Licens Kontrol vil gerne købe tre nye og hurtigere fartøjer.

Men før de må købe nye både, så skal licenskontrollen sælge deres fem nuværende kontrolfartøjer.

Salget af de fem fartøjer skal nemlig finansiere de nye.

Licenskontrollen ved godt hvilke fartøjer de gerne vil købe. De ved også hvor, de tre nye fartøjer, skal være stationeret.

Bådene skal være en Poca 770. Bådmærket er allerede kendt og elsket hos mange jollefiskere her i Grønland. Nu vil licenskontrollen altså gerne have de samme både, som mange fiskere sejler rundt i. Og de skal være placeret i Ilulissat, Sisimiut og Nuuk.

Det glæder formanden for Inatsisartut finans- og skatteudvalg, Jens Napãtôk (Naleraq). Han mener, at det er på sin plads, at licenskontrollen køber fartøjer, som er tilpasset til de grønlandske kyster. 

- Jeg vil gerne rose valget af fartøjet og de hurtige motorer, da det er en tilpasning som vi er glade for, siger Jens Napãtôk.

Gamle fartøjer

Lige nu har licenskontrollen fire Viksund fartøjer og én 11 meters fartøj, som er mærket Awi, som de skal sælge. Dem har de sejlet i, i de sidste 20 år.

Det er naalakkersuisoq for fisker og fangst, Aqqaluaq B. Egede (IA), som gerne vil give hans afdeling nye fartøjer. Han har spurgt Inatsisartuts finans- og skatteudvalg, om licenskontrollen kan sælge fartøjerne og bruge salget af dem, til nyere fartøjer.

Indtil videre er det altså faldet i god jord hos formand for udvalget, som har godkendt Aqqaluaq B. Egedes indstilling.

- Vi er meget tilfredse med, at de gerne vil skifte fartøjerne ud, fordi fartøjerne er tilpasset til vores land. Derfor er vi enig med deres begrundelser og godkendt deres indstilling om at få nye fartøjer, siger Jens Napãtôk.

Licenskontrollen har længe ønsket at få nyere fartøjer. Afdelingen bruger omkring otte millioner kroner om året, på drift og reparationer af fartøjerne. Her er de fire Viksund fartøjer, som skal sælges, de dyreste i drift.

- Motorerne på Viksund fartøjerne kræver mange årlige reparationer. De bruger mange penge til drift, det er også en grund til, at de vil sælge dem, siger Jens Napãtôk.

Udover de fartøjer som skal sælges, så har Grønlands Fiskeri Licens Kontrol en syv meters Eurofisher og tre Nummit 19 joller.