Fiskerikommissionen er klar til at snakke med befolkningen

I februar nedsatte naalakkersuisut en fiskerikommission, som skal komme med anbefalinger til en ny fiskerilovgivning.
Fiskerikommissionen præsenterer 11. og 12. december deres foreløbige anbefalinger for Naalakkersuisut, Inatsisartut og befolkningen. Foto © : Kenneth Dahl
Skrevet af Merete Lindstrøm
11. december 2019 15:19

Onsdag og torsdag er Fiskerikommissionen på turne med en præsentation af deres foreløbige arbejde og de anbefalinger og principper, som de er nået frem til på nuværende tidspunkt. 

Naalakkersuisut og Intatsisartut og pressen får mulighed for et indblik i arbejdet, der er lavet det sidste halve år. Torsdag aften er det så befolkningens tur.

- Vi vil jo gerne vise befolkningen, hvor vi er nået til nu, men vi vil også gerne have en drøftelse af de principper og anbefalinger, som vi lægger frem, siger formand for kommissionen, advokat Jens Paulsen.

LÆS OGSÅ Nu er fiskerikommissionen trukket i arbejdstøjet

Han understreger, at anbefalinger og principper, der bliver præsenteret, ikke er mejslet i sten.

- De er foreløbige, og de er til debat. Ideen er, at vi skal kunne bruge de drøftelser og den diskussion, der forhåbentligt kommer i befolkningen, i vores videre arbejde, siger Jens Paulsen.

Håber på at befolkningen har nye tanker til arbejdet 

Kommissionen har fået en række konkrete spørgsmål, som de skal tage stilling til og har desuden mulighed for at tage andre emner op, som de finder relevante for den kommende fiskerilovgivning.

LÆS OGSÅ Medlemmerne af fiskerikommissionen er fundet

Og formanden ser frem til at dele de foreløbige resultater med borgerne.

- Vi håber at få en rigtig god debat med befolkningen torsdag aften. Med borgerere som synes det kunne være interessant at høre mere om de tanker, vi har gjort os i kommissionen. Folk som kunne være med til at diskutere de anbefalinger, som vi er nået frem til, siger han. 

Kommissionsformanden håber, at arrangementet kan sætte gang i debatten ude omkring i de små hjem og hos politikerne, men også at kommissionen får nogle nye input at arbejde videre med.

Lovgivning er gammel og fuld af ændringer

Den nuværende fiskerilovgivning er fra 1996 og har et utal af ændringer og tilføjelser, som supplerer eller ophæver hinanden.

Fiskerikommissionen består ud over formanden af 10 medlemmer fra SIK, Naturinstituttet KNAPK, SQAPK, GE, NUSUKA, Revisionsselskaberne samt tre uvildige medlemmer.

Torsdagens møder finder sted på Hotel Hans Egede i Nuuk klokken 16.30 til 18.00. Mødet bliver også live streamet oplyser Naalakkersuisut.