Fiskeriet skal være mere gennemsigtigt

Nordatlantiske fiskeriministre er blevet enige om, at fremtidens fiskeriforvaltning skal være baseret på nøjagtig fangstregistrering.
Skrevet af Louise M. Kleemann
08. juli 2010 11:03

Alle fangster skal være registreret fuldt ud for at sikre, at biologer har tilstrækkelig detaljeret og nøjagtig information for at kunne udvikle troværdig rådgivning. Udmeldingen kommer i forbindelse med en fiskeriministerkonference i Canada.

- Der skal udvikles effektive politikker og reguleringer for at muliggøre komplet opgørelse af både fangster og landinger. Dette baner vejen for gennemsigtighed og giver tillid til, at kvoter fra bilaterale og regionale aftaler bliver respekteret, siger naalakkersuisoq for fiskeri Ane Hansen, der deltog ved konferencen i O’Leary, i Prince Edward Island.

Ministrene og deres repræsentanter blev enige om at arbejde sammen, både bilateralt og multilateralt, for at opnå forbedrede fangstopgørelser og understøtte forbedret videnskabeligt samarbejde.

Fiskeriministrene og deres repræsentanter fra Færøerne, Grønland, Island, Norge og Rusland deltog i konferencen ligesom Repræsentanten for EU’s Kommissær for Maritime Forhold og Fiskeri.

Den næste nordatlantiske fiskeriministerkonference vil blive afholdt i Island i 2011.