Aftalen, som Grønland og Rusland har indgået, gælder for 2020. Det indebærer grønlandsk fiskeri i russisk farvand og det russiske fiskeri i Grønlands farvand. Arkivfoto

Fiskeriaftale med Rusland indgået for næste år

Grønlands årlige forhandlinger om en fiskeriaftale med Rusland for 2020 er nu blevet gennemført.

Både Rusland og Grønland får mindre mængder fisk at fiske næste år. Det er på grund af den biologiske rådgivning, skriver departementet for fiskeri i en pressemeddelelse.

Der bliver aftalt fiskeriaftaler på stribe hos selvstyret for tiden. I sidste uge blev der lavet aftaler med EU om næste års kvoter, dernæst kom aftalen med Færøerne også på plads i mandags. Og nu kom turen til Rusland.

LÆS OGSÅ Internationale fiskeriaftaler er i hus

- Mængden til Rusland af hellefisk i Østgrønland reduceres i 2020 med 75 tons grundet den nedadgående biologiske rådgivning, samtidig falder mængden af kuller i Barentshavet til Grønland med 173 tons, skriver selvstyret i en pressemeddelelse.

Aftalen, som Grønland og Rusland har indgået, gælder for 2020. Det indebærer grønlandsk fiskeri i russisk farvand og det russiske fiskeri i Grønlands farvand.

- Departementet og repræsentanter fra erhvervslivet vurderer, at aftalen mellem Grønland og Rusland er af stor værdi for begge lande, da den er med til at sikre helårsbeskæftigelse for begge landes fiskeflåder, skriver selvstyret.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt