Fiskeriaftale med Rusland indgået for næste år

Grønlands årlige forhandlinger om en fiskeriaftale med Rusland for 2020 er nu blevet gennemført.
Aftalen, som Grønland og Rusland har indgået, gælder for 2020. Det indebærer grønlandsk fiskeri i russisk farvand og det russiske fiskeri i Grønlands farvand. Arkivfoto
Skrevet af Malik Brøns
05. december 2019 09:11

Både Rusland og Grønland får mindre mængder fisk at fiske næste år. Det er på grund af den biologiske rådgivning, skriver departementet for fiskeri i en pressemeddelelse.

Der bliver aftalt fiskeriaftaler på stribe hos selvstyret for tiden. I sidste uge blev der lavet aftaler med EU om næste års kvoter, dernæst kom aftalen med Færøerne også på plads i mandags. Og nu kom turen til Rusland.

LÆS OGSÅ Internationale fiskeriaftaler er i hus

- Mængden til Rusland af hellefisk i Østgrønland reduceres i 2020 med 75 tons grundet den nedadgående biologiske rådgivning, samtidig falder mængden af kuller i Barentshavet til Grønland med 173 tons, skriver selvstyret i en pressemeddelelse.

Aftalen, som Grønland og Rusland har indgået, gælder for 2020. Det indebærer grønlandsk fiskeri i russisk farvand og det russiske fiskeri i Grønlands farvand.

- Departementet og repræsentanter fra erhvervslivet vurderer, at aftalen mellem Grønland og Rusland er af stor værdi for begge lande, da den er med til at sikre helårsbeskæftigelse for begge landes fiskeflåder, skriver selvstyret.