Fiskere vil danne ny organisation

KNAPK er for dårlig til at forsvare sine medlemmer, og organisationen er ikke tidsvarende og for besværlig, det mener en række medlemmer af KNAPKs lokalafdelinger i Ilulissat, Saqqaq, Qeqertaq, Ilimanaq. De smækker nu med døren til organisationen og vil danne deres egen selvstændige hellefiskefiskerorganisation Qaleralinniat Kattuffiat.
Skrevet af Oline I. Olsen
18. august 2012 13:03

- Vilkårene for hellefiskefiskerne er ikke blevet forbedret i flere år, tværtimod bliver det dårligere, skriver hellefiskefiskerne om deres begrundelser for selvstændig organisation.

De føler sig overhørte af fisker- og fangerorganisationen KNAPK, og at den har været for svag under reformen af det kystnære fiskeri efter hellefisk.

- Overordnet set er vi som fiskere og brugere ikke tilfredse med reformen, siger Anthon Lindenhann der står i spidsen for dannelsen af den selvstændige hellefiskefiskerorganisation Qaleralinniat Kattuffiat.

Han siger at fiskere efter hellefisk forgæves har forsøgt blive medlemmer af udvalg eller råd, der har med reformen at gøre gennem KNAPK, så de kan blive hørt. Lige nu er hellefiskefiskerne i gang med at kontakte andre forvaltningsområder i Nordgrønland for at gøre dem opmærksom på dannelsen af en nye selvstændige organisation og hverve medlemmer. Der vil senere blive afholdt stiftende generalforsamling.