Fiskere i Ilulissat vil holde krisemøde om hellefiskelicens

Hellefiskebestanden i Diskobugten bliver mindre og mindre på grund af fiskeriet, siger biologerne og rådgiver at kvoten på 8.800 tons hellefisk skal mindskes til 2010, hvis bestanden skal vokse igen. Den problematik er fiskere i Ilulissat klar over, og de vil holde uformel krisemøde om en eventuel fiskerireform.
Skrevet af Oline I. Olsen
30. juni 2009 11:39

- Antallet af licens til fiskere må skæres ned, men der skal sikres arbejde til fiskere som mister deres licens, siger formanden for den lokale fiskeri og fangstforening i Ilulissat, Ove Rosbach.

Biologernes rådgivning om hellefiskebestanden i Diskobugten der fremkom i går handler om forsigtighed og nedskæring af den nuværende kvote på 8.800 tons endnu mere ned til næste år

Ove Rosbach er ikke overrasket over biologernes rådgivning om hellefiske bestanden i diskobugten.

-Jeg er overhovedet ikke overrasket over biologernes udmelding, vi har kunnet mærke at der i de seneste år har været et faldende hellefiskebestanden i Diskobugten. De hellefiske der før i tiden kom for at gyde i Ilulissat isfjorden kommer her ikke mere, siger fisker og fangerforeningsformand i Ilulissat, Ove Rosbach. Han siger at en af grunde til at hellefiskebestanden falder i diskobugten skyldes at hellefisken nu er begyndt at gyde i udenskærsområder i Davisstrædet, og at der er færre mellemstore og store Hellefisk der kommer indenskærs til diskobugten om vinteren.