Fiskere fastholder havneblokade i Nuuk

Fiskere og fangere i Nuuk fastholder, at de vil blokere havnen i Nuuk fra den 3. juli, det sker efter, at Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Ane Hansen, har afvist deres krav om mindstepriser.
Skrevet af Oline I. Olsen
01. juli 2009 10:24

- Vi fastholder vores krav om mindstepriser på fisk, og vi vil blokere havnen i Nuuk som enkeltpersoner og ikke som forening, siger talsmanden for fiskere og fangere i Nuuk, Johannes Heilmann.

Han siger, at ingen af fiskerne kan leve af kilopriser på 3 kroner.

Naalakkersuisut (Red.: Landsstyret) har bevilget en halv milliard kroner til Royal Greenland, her blev fiskerne ikke nævnt med et eneste ord i forbindelse med ekstrabevillingen, selvom fiskerikoncernen ingen fremtid har uden fisk, og her må Naalakkersuisut lytte til fiskerne i denne situation, siger Johannes Heilmann.

- Ingen fisker kan leve af en timepris på 30 kroner, det kan enhver forestille sig, siger Johannes Heilmann og påpeger at fiskerisæsonnen kun er om sommeren, og, at her skal fangerne tjene penge ind til vinteren.

- Mange fiskere i Grønland kan på nuværende tidspunkt ikke indhandle deres fisk hos de lukkede fiskefabrikker, og Naalakkersuisut er godt igang med at forhandle nye servicekontrakter med Royale Greenland og Arctic Green Food, og derefter kan 16 indhandlingssteder åbne igen over for fiskere og fangere. Men det er ikke godt nok, siger Johanne Heilmann.

- Det er godt at fabrikkerne åbner igen, men ingen kan leve af kilopriser på 3 kroner og 15 øre, siger Johannes Heilmann.