Fiskere efterlyser fri konkurrence

Fiskerne i Upernavik området efterlyser mere konkurrence for at presse indhandlingspriserne op. Det er fiskernes reaktion på Skatte- og Velfærdskommissionens udmelding om, at der ikke er særlig grund til at yde en ekstra økonomisk indsats for fiskere og fangere.
10. marts 2011 06:28

Skatte- og Velfærdskommissionen har netop fastslået, at fiskere og fangere ikke har det værre end andre grupper i samfundet.

Men fisker og fangerforeningen i Kullorsuaq er uenig i den konklusion.

- Prisforholdene er jo langt højere her i yderdistrikterne end andre steder. Priser på madvarer og brændstof stiger også hele tiden, mens indhandlingspriserne har ligget stille i mange år, siger Thimothæus Petersen, der er næstformand i fisker og fangerforeningen i Kullorsuaq.

Thimothæus Petersen er heller ikke enig i Skatte- og Velfærdskommissionens udmelding om, at der ikke er særlig grund til at yde en ekstra økonomisk indsats for fiskere og fangere:

- Vi har stadigvæk behov for støtte til vedligeholdelse af vores både, ligesom vi har brug for støtte til nyanskaffelse af både. Det vil være hårdt for os at spare op og samtidig tage lang tid, fordi Upernavik Seafood ikke har hævet deres priser i flere år, siger Thimothæus Petersen og fortsætter.

- Hvis kommissionen skal komme med denne konklusion, så burde man også tænke på at åbne op for fri konkurrence hvad angår indhandlingssteder i Upernavik-området. På denne måde ville man kunne sikre fiskerne bedre økonomiske vilkår, siger Thimothæus Petersen.