Fiskefabrik genåbner i Nanortalik

I dag er der kommet nye arbejdspladser til Nanortalik. Arctic Prime Production genåbner fiskefabrikken, og allerede fra i dag bliver der indhandlet torsk til fabrikken. Det skaber stor glæde både i byen og fra kommunens side.
Skrevet af Peter Troelsen
09. august 2012 13:02

Inden fabrikkens genåbning har kommunen været behjælpelige med at få uddannet fabrikkens personale via kurser, og hvis der kommer mere arbejde til fabrikken, så står kommunen klar med midler til flere kurser.

-Det var et stort tab for byen, da fabrikken grundet råvaremangel i sin tid måtte neddrosle. Det er derfor meget glædeligt for både Nanortalik og hele Kommune Kujalleq, at selskabet nu ser en mulighed med at lade deres eget langlinefartøj indhandle og dermed skabe lokale arbejdspladser ved at forædle fisken i Nanortalik.  Samtidig er det godt for de lokale fiskere i Nanortalik, at de nu igen kan indhandle fisken i byen. Så vi har meget ros til selskabet for deres initiativ ” udtaler Kalistat Lund, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kujalleq kommune.

Også kommunens borgmester Simon Simonsen har fundet det store smil frem når talen falder på den nye fabrik og dens indvirkning på beskæftigelsessituationen i Nanortalik.

-Hver gang, der kommer flere arbejdspladser til kommunen, betyder det meget for kommunen. Dels sparer vi penge til sociale ydelser, og vi får flere skattepenge ind. Vigtigst af alt er dog, at det får løftet de mennesker, der kan sige farvel til passiv forsørgelse og glæde sig over, at de nu selv kan klare at forsørge familien, siger borgmester Simon Simonsen til knr.gl.