Fire unge indbrudstyve i Ilulissat taget af politiet

Fire unge tyve i Ilulissat har i går nat begået indbrud i en børnehave og i ungdomsklubben Naapiffik. De tre af dem er under 18 år og den ene er 18.
Skrevet af Oline I. Olsen
04. september 2009 09:08

De unge har taget 10.000 kroner i ungdomsklubbens kasse, hvor de i børnehaven har stjålet nogle redskaber. Den første tyv blev i går formiddag 11.30 taget af politiet, og hen på eftermiddagen blev resten af de fire anholdt.

- De fire tyve har alle sammen erkendt deres indbrud, siger stationsleder Preben Markvardsen. tre af dem er nu løsladte, da de ikke har begået kriminalitet før. Mens en af dem lige nu er i retten til et grundlovsforhør, da han allerede har en fortid med en anden kriminalitet.

De fire tyve har spænderet penge på kort tid og af de 10.000 kroner, som blev stjålet, fandt politiet de resterende 4.000 kroner. Stationsleder Preben Markvardsen regner med at der falder en dom i sagen om 14 dages tid.

Og i forhold til sagen om fjeldgængeren har Politiet i Ilulissat endnu ikke modtaget henvendelser fra borgere med viden.

- Vi har et kendskab til, at der er nogle rygter om fjeldgængeren. Men vi har endnu ikke modtaget henvendelser fra nogen. Vi vil gerne opfordrer borgere med viden eller kendskab, som kan hjælpe i sagen til at kontakte politiet i Ilulissat, siger Preben Markvardsen.