Fire medaljer til grønlandske deltagere i Inuit sport

Det blev til to gulmedaljer, en sølv- og en bronzemedalje, da fem grønlandske atleter deltog i Inuit og indianer sport ved World Eskimo Indians Olympics i Fairbanks Alaska i sidste uge.
Skrevet af Oline I. Olsen
26. juli 2012 08:59

- Grønland opnåede meget gode resultater ved dette års World Eskimo Indian Olympics, og vi var blandt top 10 og top 5 i mange discipliner, og det er utroligt tilfredsstillende, siger formand for Arctic Sports Greenland Helga Nielsen efter verdensmesterskabet i inuit og indianer lege i Fairbanks Alaska i sidste fra onsdag til lørdag.

Her deltog fem grønlandske atleter i forskellige lege.

I dette års stick pull (eqitaq), vandt Minik Platou fra Qasigiannguit suverænt. Han var oppe imod 60 konkurrenter, og han vandt over dem alle sammen.

Løberen Frederik Petersen fra Ilulissat overraskede ved legene. Selvom han ikke dyrker inuit og indianer sports, så deltog han i WEIO i næsten alle discipliner og opnåede gode resultater.

Blandt andet fik Frederik Petersen en bronzemedalje i at flænse sæl så hurtigt så muligt og slog en ny rekord i 5 kilometer løbet, selvom han kom i mål som nummer 2.

Helga Nielsen vandt guld i oprindelige folks tøj- og skindkonkurrence ved at bruge sin grønlandske nationaldragt.
Det er anden gang at Grønland deltog ved World Eskimo Indians Olympics.