Fire års fængsel for skud efter knallertfører

Den 51-årige Nick Madsen er blevet idømt fire års ubetinget fængsel for skud mod den unge knallertfører Inunnguaq Nielsen, som blev livsvarigt invalideret af skuddet.
26. september 2014 12:24

Nick Madsen fra Esbjerg skal nu fire år i fængsel, efter at han er blevet kendt skyldig i vold af særlig grov karakter. 

 

Den 3. november sidste år skød han den dengang 17-årige Innunguaq Nielsen i hovedet. Den nu 18-årige Inunnguaq Nielsen permanent hjerneskadet og har funktionsnedsættelser.

 

Episoden fandt sted i Esbjerg, hvor den unge mand kom kørende på knallert foran en boligblok. Det fandt den nu dømte mand så larmende og generende fra sin lejlighed, at han gik ud på altanen og skød efter Inunnguaq Nielsen med et kraftigt luftgevær.

 

Afvigende forklaringer
Den dømte har erklæret sig uskyldig i forsøg på manddrab, som var anklagemyndighedens tiltale.

 

- Jeg skød efter ham og gik hurtigt ind igen. Jeg så aldrig, at han væltede. Min mening var at ramme knallerten, forklarede Nick Madsen i retten. 

 

Den forklaring hænger dog ikke sammen med den, han gav politiet. Under retssagen blev politiets optagelse afspillet, hvor Nick Madsen udtalte, "at han ville pløkke ham".

 

Straffelovens bestemmelser om vold under særdeles skærpende omstændigheder er blevet taget i brug mod Nick Madsen, som tidligere er dømt for drab.