Finn Meinel vil trække sig fra bestyrelsesposter i idrætten

KAK skal vælge ny formand, når Finn Meinel trækker sig fra bestyrelsen når KAK afholder ordinærrepræsentantskabsmøde den 6. november.
Finn Meinel har haft tillidsposter i idrætten i over et årti. Foto © : KNR
Skrevet af Noah Mølgaard
28. september 2021 10:23

Både Grønlands Idrætsforbund GIF og Grønlands Boldspilunion KAK skal vælge afløser for Finn Meinel, når de to forbund afholder ordinærrepræsentantskabsmøde om en måned.

- Jeg tror, at det er sundt i en hver organisation, at man ikke bliver for lang tid. Jeg har arbejdet en del år i sportens verden og jeg tror at det er ved at være tid, siger Finn Meinel til KNR.

Han blev valgt ind i bestyrelsen i daværende Team Grønland, som nu hedder Elite Sport Greenland i 2004. Han har også siddet i GIFs bestyrelse siden 2009. Finn Meinel blev også formand for KAK i 2019, da John Thorsen trak sig frivilligt som formand.

Godt tidspunkt at stoppe

KAK har haft anstrengt økonomi, der førte til at udendørslandsholdet blev sparet væk i flere år. Nu er der atter landshold i udendørsfodbold og futsal.

- Det kører rigtig godt. Vores administration med Kaassannguaq Zeeb og Nîsínguak Lundblad Geisler gør det rigtig godt, siger Finn Meinel.

- Det er også det, der gør at det er godt tidspunkt at stoppe på, siger Finn Meinel, der er taknemmelig for, at KAK igen har fået sund økonomi.

LÆS OGSÅ Fodboldforbund har fået ny bestyrelse

Men vejen dertil har ikke været nemt for KAK, der er det største specialforbund under GIF.

Upopulære beslutninger som nedprioritering af udendørslandshold blev truffet. Og Finn Meinel siger, at den kommende formand skal kunne stå fast i svære situationer.

- Man skal ikke være konfliktsky. Man skal kunne tage de slagsmål, der er. Man kan ikke være formand eller forkvinde for et forbund uden, at tage konflikter og stå ved upopulære beslutninger en gang imellem, siger Finn Meinel.

Han vil ikke selv pege på en efterfølger til formandsposten i KAK. Finn Meinel har også trukket sig fra sit engagement i sportsklubben B-67 og glæder sig til, at følge idrætten fra tilskuerpladserne fremover.