Finn Karlsen opfordrer til samarbejde

Fiskerne og producenterne er afhængige af hinanden og derfor bør de arbejde bedre sammen, mener naalakkersuisoq for fiskeri Finn Karlsen.
07. april 2014 08:00

Naalakkersuisutmedlemmet vil give unge fiskere bedre muligheder for at kunne erhverve sig licenser til fiskeriet. Det sagde han under sin afslutningstale i det netop afholdte seminar om fiskeri, der blev af holdt i Nuuk fra tirsdag til torsdag.

Seminaret havde til formål at belyse de udfordringer, fiskerierhvervet i landet står over. Omkring 140 personer deltog, hvoraf hovedparten er fiskere og andre personer fra det grønlandske erhvervsfiskeri. Derudover deltog politikere og embedsfolk også i seminaret.

Finn Karlsen opfordrede fiskerne og producenterne til at arbejde bedre sammen:
 
- Ejerne af produktionsvirksomheder samt dem, der driver fiskeri, har et fælles ansvar for udøvelsen af erhvervet. Hvis ikke fiskeren har afsætningsmuligheder, kan han ikke drive fiskeri, og hvis ikke producenten får leveret fisk, kan han ikke producere, sagde Finn Karlsen, der kom med et opråb:

- Fiskerne og producenterne bør arbejde bedre sammen. Det er på høje tid at renovere den nedslidte fiskeriflåde i det kystnære fiskeri, sagde Finn Karlsen blandt andet i sin afslutningstale til de omkring 140 deltagere i fiskeriseminaret.

Finn Karlsen fortalte også under sin afslutningstale, at hans departement har igangsat et arbejde for at skabe bedre muligheder for, at unge fiskere kan erhverve sig en licens.

- Det er noget, vi bør udføre i fællesskab. Det skal føre til nye fartøjer, og til at unge fiskere ønsker deltagelse. Det er af største vigtighed, at der løbende sker et generationsskifte, så fiskeriet kan fortsætte. Derfor har vi igangsat et arbejde for at skabe bedre muligheder for, at unge fiskere kan erhverve sig licenser, sagde Finn Karlsen i sin afslutningstale.

Derudover opfordrede Finn Karlsen biologerne og fiskerne til at arbejde tættere sammen via sammenslutningernes sæder i Pinngortitaleriffiks bestyrelse.

Der bliver nedsat et udvalg, der skal sikre det videre arbejde efter fiskeriseminaret.