Finn Karlsen og Aleqa Hammond modsiger hinanden

Ifølge Aleqa Hammond vil Naalakkersuisut ikke blande sig i de aftaler, som Færøerne indgår med andre lande. Finn Karlsen er dog klar til en snak med færingerne om den nye makrelaftale.
Skrevet af Mads Lynge
07. april 2014 09:38

Så sent som den 21.marts i år, sagde formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, at Grønland ikke ville blande sig i Norges og Færøernes fiskeriaftale med EU. Men i et §37-svar til Inuit Ataqatigiits Ane Hansen, siger naalakkersuisoq for fiskeri Finn Karlsen, at Naalakkersuisut finder aftalen uacceptabel, hvis der er intentioner om at hindre udviklingen for det grønlandske makrelfiskeri, og at de derfor vil tage sagen op med de pågældende lande.

- Hvis det får negative konsekvenser for udviklingen af makrelfiskeriet i Grønland, så bliver vi nødt til at tage en snak med dem, siger naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Finn Karlsen.

Det er i modstrid med tidligere udmeldinger fra Naalakkersuisuts formand Aleqa Hammond. Ifølge hende vil Grønland ikke blande sig Norges og Færøernes fiskeriaftale med EU.

- Jeg skal ikke blande mig i, hvad Færøerne har af egne fiskeriaftaler, på samme som at vi ikke ønsker, de skal blande sig i vores fiskeriforhandlinger med andre lande. Vi handler efter de rettigheder, vi har som land, sagde formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond den 21.marts.

Men Finn Karlsen ser dog ingen uenighed mellem ham og Aleqa Hammond.

- Der er ikke uenighed omkring det her. Som jeg allerede har sagt, så kan vi ikke ændre deres aftaler. Men hvis det kan få negative konsekvenser for os, så må vi sætte os ned og tale med dem om det, siger han.