Finansudvalget ventes at godkende kæmpe bevillig

I forbindelse med planerne om at nedbringe arbejdsløsheden i Grønland har Naalakkersuisut søgt om en bevilling på 174,2 millioner kroner, som Inatsisartuts finansudvalg i sidste ende skal godkende.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. april 2014 06:30

Finansudvalget holdt et forberedende møde i går, og meldingen efter mødet var, at bevillingen uden yderligere kommentarer fra alle udvalgsmedlemmer nok skal går igennem. Det siger formanden for finansudvalget Jens Immanuelsen, Siumut.

- I forbindelse med diskussionen om at nedbringe arbejdsløsheden var alle medlemmer i finansudvalget enige, siger Jens Immanuelsen.

For at nedbringe arbejdsløsheden har Naalakkersuisut blandt andet planer om oprette en internetside, en såkaldt jobportal, som skal være landsdækkende, hvor man kan finde et job. Samtidig er det målet at få flere elever på forberedelsescentrene Piareersarfiit. Heller ikke bygder og yderdistrikter er glemt. Naalakkersuisut vil arbejde for, at flere kan arbejde.

Pengene skal komme fra Selvstyrets anlægs- og renoveringsfond, men det kræver Finansudvalgets godkendelse. 

- Finansudvalget har sendt flere spørgsmål til Naalakkersuisut, blandt andet for at finde ud af, om kommunerne skal være med i processen på anlægs- og renoveringsområdet. Det mener udvalget, at de bør. Når vi har hørt kommunerne, mødes udvalget igen i slutningen af denne måned for at drøfte den endelige beslutning, siger Jens Immanuelsen.

Flere Inaalakkersuisoq for erhverv Jens-Erik Kirkegaard understreger, at pengene ikke kun skal tages fra anlægs- og renoveringsfonden, men også fra andre steder.

- Vi har kigget på forskellige kontoer, hvor vi kan tage fra, for eksempel fra anlægs- og renoveringsfonden, men vi har også snakket om omrokeringer fra flere kontoer, sagde naalakkersuisoq for erhverv, Jens-Erik Kirkegaard.