Finansudvalget får en ny formand

To af Inatsisartuts magtfulde udvalg står overfor overraskende udskiftninger og med nye formænd.
Skrevet af Naimah Hussain
02. marts 2011 06:10

Naja Nathanielsen, tidligere formand for finansudvalget er helt ude af det magtfulde udvalg. Ligesom hendes partifælle Aqqaluaq B. Egede og udvalgets næstformand, Demokraternes Niels Thomsen, erfarer Sermitsiaq/AG.

Også Revisionsudvalget står overfor store forandringer.

Posterne blev fordelt i forbindelse med gårsdagens første mødedag i Inatsisartut bag lukkede døre.

Finansudvalget kommer i stedet til at bestå af Olga P. Berthelsen og Juliane Henningsen fra IA og Anda Uldum fra Demokraterne. Mens Siumut beholder Per Berthelsen og Finn Karlsen i udvalget.

Naja Nathanielsen, der altså er røget ud som formand for Finansudvalget skal i stedet være formand for Revisionsudvalget, skriver Sermitsiaq/AG. Resten af Revisionsudvalget består af Demokraternes Justus Hansen, Knud Kristiansen fra Atassut, og de to siumuter Kristian Jerimiassen og Karl Lyberth.

Der bliver spekuleret i, om der med udskiftningen af Naja Nathanielsen reelt er tale om en degradering - eller sågar en fyring. Og både Siumut og Atassut har været ude med riven.

Siumuts Per Berthelsen kalder det for en "ren straffeaktion" overfor avisen Sermitsiaq/AG. Mens Steen Lynge fra Atassut skriver i en pressemeddelelse, at fyringen af de tre medlemmer - hhv. Naja Nathanielsen, Niels Thomsen og Aqqaluaq B. Egede fra det magtfulde finansudvalg er et tegn på, at magten er centreret omkring partiernes formænd:

- De tre medlemmer blev fyret for at have gjort deres arbejde. Det er en trist dag for demokratiet, lyder det fra Steen Lynge.