Finansudvalg uenige om afslag

Jens B. Frederiksen har fået afslag fra Finansudvalget om at rykke rundt på midler, så der blev ekstra penge til en ny containerhavn i Nuuk. Men nu viser det sig, at Finansudvalget slet ikke er enige om den beslutning. Næstformanden synes, at afslaget sætter udviklingen i stå.

Pengene fra bevillingsrokeringen skulle gå til forundersøgelser af en ny containerhavn i Nuuk, fordi den nuværende havn er presset.

Finansudvalget har dog givet afslag. Næstformand for Finansudvalget, Andreas Uldum fra Demokraterne, er uenig med resten af udvalget, hvilket han også har givet udtryk for under møderne:

-Der er et stort behov for det her forslag om en ny containerhavn i Nuuk, for man kan se, at der er rigtigt meget tryk på dernede. Og der er behov for, at man udvider dernede, siger Andreas Uldum, som derfor stemte ja til forslaget.

Af referatet fremgår det ellers, at et samlet finansudvalg har afslået ansøgningen om at få forhøjet bevillingen med godt 3,4 millioner kroner.

Pengene skulle hentes fra andre projekter, som har brugt færre penge - altså en såkaldt omkostningsfri rokering, som man kalder det.

Og det mener Andreas Uldum er en fin idé:

-I bevillingsansøgningen var det jo en budgetneutral rokering af midler - uforbrugte midler - og jeg synes faktisk, at den var lige til højrebenet for at sige det rent ud.

Men den køber Finansudvalget ikke. Udvalgsformand Olga P. Berthelsen (IA) skriver i afgørelsen, at:

-Konsekvenserne ved bortrokering af midler fra de angiveligt afsluttede projekter er ufyldestgørende, og henviser til, at det ikke fremgår klokkeklart af forslaget hvordan andre projekter bliver påvirket af omrokeringen.

Desuden vil udvalget vente på Inatsisartuts behandling af Transportkommissionen til efterårssamlingen, men det sætter udviklingen i stå, lyder det fra Andreas Uldum.

Han undrer sig over, hvorfor Finansudvalget bruger Transportkommissionens rapport som begrundelse for afslaget, fordi man i juni gik stik imod samme Transportkommissions anbefalinger ved at give tilskud til Arctic Umiaq Line.

Synes du ikke det er rimeligt nok at afvente Inatsisartuts behandling af Transportkommissionen, som Finansudvalget bemærker?

-Selvfølgelig er det vigtigt, at vi drøfter Transportkommissionens anbefalinger, men man kan jo kigge lidt tilbage og se på, hvad Finansudvalget rent faktisk har besluttet. Her tænker jeg på sagen omkring tilskud til Arctic Umiaq Line, som jeg var imod. Et tilskud på over 50 millioner kroner. Transportkommissionens anbefalinger var faktisk, at man ikke gav tilskud længere, så det kan jeg da undrer mig over, siger Andreas Uldum.

Af Finansudvalgets afgørelse fra den 5. juli fremgår det ikke, at det var en flertalsbeslutning.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt