Finansudvalg afviser Air Iceland-aftale

Naalakkersuisuts omdiskuterede flyaftaler med Air Iceland, får nu det røde kort fra et enigt Finansudvalg.
Skrevet af Karsten Sommer
16. februar 2011 17:47

Finansudvalget udtrykker i dag i et brev til formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist, kritik af hele grundlaget for indgåelsen af rabataftalerne, og finder bevæggrundene for indgåelse af aftalen "svagt funderet", som udvalget skriver.

Finansudvalget holdt den 7.februar samråd med både Jens B. Frederiksen og Palle Christiansen, og det er på baggrund af de forklaringer som de to medlemmer af Naalakkersuisut på samrådet fremførte, at Finansudvalget nu udtrykker sin skarpe kritik af Air Iceland-aftalen.

Udvalget finder således, at aftalerne bør anskues i et bredere samfundsperspektiv end blot som isolerede indkøbsaftaler. Og bevæggrundene for aftalen køber Finansudvalget ikke.

De finder således ikke at argumentet holder, om at aftalen skyldes finansieringsaftalen med EU. De mener ikke den aftale har nogen relevans i sagen, ligesom der mangler beregninger på hvad aftalen reelt vil medføre af besparelser, skriver det enige Finansudvalg.

Udvalget udtrykker derfor overfor Kuupik Kleist kritik af Naalakkersuisoq for finanser, Palle Christiansen, for hans håndtering af sagen.

Og Naalakkersuisut opfordres derfor til at suspendere rabataftalerne, indtil et mere gennemarbejdet beslutningsgrundlag er udarbejdet.