Filmværksted har endelig fået penge

Filmbranchen har endelig modtaget penge til et filmværksted. Og det vækker glæde hos Film.gl, der håber, at de snart kan åbne dørene for unge filmtalenter.
Foto © : Fra kortfilmen 'Snow' af Nivi Pedersen.
12. november 2018 06:38

Det kommende filmværksted i Nuuk har endelig fået den pose penge som filmbrancheorganisationen har ventet på for at komme igang.

Pipaluk K. Jørgensen, der er forkvinde for den grønlandske filmbrancheorganisation, Film.gl, glæder sig over at pengene er nået frem.

- Vi er meget glade for, at opbakningen endelig er kommet igennem. Det er noget, vi har ventet længe på, og det er et stort arbejde, der endelig kan realiseres.

I efteråret 2017 afsatte Inatsisartut 3,5 millioner kroner til kunst og kultur på Finansloven for 2018. Af de penge skulle en million gå til et kommende filmværksted.

LÆS OGSÅ Hvor er vores penge?

Men udbetalingen af pengene gik i stå på grund af valget i foråret i år og brancheorganisationen Film.gl så ingen af de lovede penge. Filmværkstedet skulle være åbnet i marts, men arbejdet gik i stå.

Fredag meddelte naalakkersuisoq for kultur, Ane Lone Bagger, at pengene fra Finansloven blev klar til ansøgninger i oktober, og fredag bekræftede Film.gl overfor KNR, at de nu har modtaget en million kroner.

Det betyder, at filmværkstedet forhåbentlig snart kan invitere unge filmtalenter ind, siger Pipaluk K. Jørgensen.

 - Vi håber selvfølgelig at kunne åbne dørene i starten af december. Men nu gælder det om at komme igang med alle de praktiske ting, som vi først kan gøre nu.

Filmværkstedet får 850.000 kroner, mens de resterende 150.000 kroner af million går til støtte af den grønlandske filmbranche.

Udover pengene fra Finansloven 2018 har filmværkstedet også modtaget 850.000 kroner fra Kommuneqarfik Sermersooq.