Filmfestival: Grønlandspremiere på feel-good film

En canadisk film fra Nunavut, der er baseret på en sand historie, forventes at blive Nuuk International Film Festivals største trækplaster.

Når Nuuk International Film Festival slår dørene op til tredje udgave af festivalen på onsdag vil der være grønlandspremiere på film som
den canadiske 'The Grizzlies' og grønlandskproducerede AQUARELA.

Nuuk International Film Festival præsenteres i samarbejde med Katuaq, FILM.GL og Karitas Production og med støtte fra Kommuneqarfik Sermersooq og Tips- og Lottomidlerne.

Du kan her se hele programmet til filmfestivalen her.
Festivalen er fra 18. - 21. september.

Mens filmen 'The Grizzlies' er baseret på en sand historie om et sportshold og den positive effekt, som holdet fik på de unge under en selvmordsepidemi i det lille nordcanadiske samfund i Nunavut, er AQUARELA i en helt anden genre.

AQUARELA handler nemlig om jordens mest dyrebare ressource: vandet. Filmen har gået sin sejrsgang på festivaler som Venedig og Sundance, og den blev kaldt 'the most dangerous documentary ever made' ved sin USA premiere i sidste måned. Til december dyster den om den europæiske Oscar, European Film Award.

'The Grizzlies', der bliver dette års afslutningsfilm på Nuuk International Film Festival, forventes af arrangørerne til at blive festivalens trækplaster.

Verdenspremiere på kortfilmen om Hans Hedtofts forlis

Foruden fem spillefilm vil Nuuk International Film Festival også præsentere to kortfilmsprogrammer med canadiske, samiske og grønlandske kortfilm.

Og i følge Nuuk International Film Festival er der særligt blandt de grønlandske film god grund til at spærre øjnene op, da programmet byder på to verdenspremierer: Kortfilmen 'With Darkness I Grew Into A Midnight Sun' af Jens- Christian Lyberth Lennert og 'Hedtoft' af Inuk Jørgensen.

'Hedtoft' stiller tiden præcis 60 år tilbage til Hans Hedtofts forlis i 1959.

Du kan her se traileren til 'Hedtoft':

Inuk Jørgensens forrige kortfilm, 'Home', havde også premiere på Nuuk International Film Festival i 2018 og har siden høstet en lang række priser verden over.

Børnene ikke glemt

Filmfestivalen byder også på et særprogram for børn med både europæiske og canadiske animationsfilm og besøg af Taqqut Productions, som laver animation ud fra deres base i Iqaluit, Nunavut.

Særprogrammet for børn finder sted fra 19. til 21. september.

Selve Nuuk Film Festival løber af stablen fra 18. til 21. september.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt