Filmen Eksperimentet nomineret

Filmen Eksperimentet om de tvangsfjernede grønlandske børn er nemlig nomineret til en Bodil både i kategorien Bedste Kvindelige Hovedrolle og Bedste Kvindelige Birolle.
23. januar 2011 14:12

Når den danske filmkritikerstand om en måneds tid hædrer årets bedste filmpræstationer med den fornemme Bodil-filmpris, er Grønland godt repræsenteret.

Hovedrollen sidder Ellen Hillingsø på, mens det i birolle-kategorien er den kun 14-årige Laura Skaarup Jensen, der har imponeret kritikerne i rollen som Karen.

- Det er sejt. Det er vildt fedt!, lyder det fra en glad Laura Skaarup Jensen, der slet ikke havde ventet at blive nomineret:

- Jeg fik det at vide torsdag aften. Jeg løb ind til min mor og hoppede og sagde: Mor, mor, jeg er blevet nomineret til Årets Kvindelige Birolle.

Laura Skaarup Jensen bor med sine forældre i Storvorde i Nordjylland, men kommer oprindeligt fra Qasigiannguit, hvor hun boede indtil hun var 9 år.

Nu går hun i 8. klasse på Tofthøjskolen i Storvorde og har planlagt den nærmeste fremtid.

- Så tager jeg 10. klasse med, og så vil jeg gerne på gymnasiet. Og efter det finder jeg ud af, hvad jeg gerne vil være. Men lige vil jeg gerne være enten pædagog eller skuespiller, lyder det fra Laura Skaarup Jensen. Og selvom skolen skal passes, vil hun samtidig gerne prøve kræfter med flere filmroller.

- Ja, det vil jeg gerne, men lige nu forkuserer jeg mest på skolen. Men hvis jeg får tilbud om flere roller, så vil jeg gerne.

Ifølge kritikerne er det i al fald ikke talent, der mangler. Filmen som helhed fik en blandet modtagelse af anmelderkorpset. Men Lauras præstation blev der generelt uddelt roser til.

Politikens Kim Skotte skrev i sin anmeldelse:

- Hun får god hjælp af Laura Skaarup Jensen, der er afgørende god som pigen Karen.

Og i Nordjyske Stiftstidende lød det:

- Den lille Karen spilles med en stor og bevægende ægthed af Aalborg-pigen Laura Skaarup Jensen, som trods sine 12 år kan forbløffende ting med både mimik og ord.

Og det er den 20. februar, Laura skal til Bodilfest i København sammen med sine forældre og sine kolleger fra filmholdet.