FIFA støtter grønlandsk fodbold

Grønlands Boldspil Union - GBU - sætter nu med økonomisk støtte fra det internationale fodboldforbund FIFA fuld fart på udviklingen af den såkaldte græsrods-fodbold her i landet. Det vil sige fodbolden for børnene og de helt unge.
03. januar 2012 10:17

Målet er i år at udarbejde en langsigtet strategiplan for græsrods-fodbolden for årene 2012 til 2015. Med planen skal det sikres, at der lokalt i Grønland er vilje til blandt klubber og ressourcepersoner at påtage sig opgaven med at planlægge, organisere og gennemføre diverse fodbold-aktiviteter for børn.

Planen, der er en forudsætning for at få økonomisk støtte fra FIFA, indebærer samtidig, at de forskellige myndigheder - kommunerne og Selvstyret - ligeledes er parate til at yde økonomisk og praktisk støtte til aktiviteterne.

For at sikre et konstruktivt og effektivt samarbejde med kommunerne og de lokale klubber gennemfører GBU's formand Lars Lundblad og næstformanden John Thorsen på skift sammen boldspilunionens projektchef Jens Tang Olesen her fra slutningen af januar til midten af februar en rundrejse til seks byer: Sisimiut, Ilulissat, Aasiaat, Tasiilaq, Uummannaq og Nuuk.

Undervejs skal GBU's folk mødes repræsentanter for de lokale fodboldklubber og med de politikere og embedsmænd, der har ansvaret for kultur- og fritidsområdet rundt omkring i landet.

På dagsordenen er etableringen fodboldskoler i både byer og bygder, afvikling af skolefodbold-aktiviteter og særlige FIFA fodbold-festivaller. Samtidig skal fodboldtræner- og fodbolddommeruddannelserne have et serviceeftersyn sammen med lederuddannelsen.

Den omfattende rundrejse finansieres af FIFA.