Fidels sidste rejse

Den tidligere cubanske leder Fidel Castros aske kom her til aften til byen Santiago De Cuba. Urnen har været på en 800 kilometer lang tur gennem Cuba for, at så mange som muligt har haft muligheden for at tage afsked med den afdøde leder.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af DR, Jonas Fievé
03. december 2016 17:29
Versionist Bibi Nathansen

Børene i skolerne stiller eksempelvis op og råber, jeg er Fidel, befolkningen har taget opstilling langs landevejene.

I aften er der så en storstilet mindehøjtidelighed med statsoverhoveder og regeringschefer, der er rejst til enten fra udlandet eller fra Havana, hvor der også har været en lignende højtidelighed i begyndelsen af ugen.

LÆS OGSÅ Fidel Castro er død

Ifølge DRs korrespondent i USA Stéphanie Surrugue, som befinder sig i Santiago De Cuba, er der ingen tvivl om, at Fidels død har påvirket befolkningen.

- Det har det, og især måske de ældre, dem der er vokset op med ham, og måske også kan huske tiden før revolutionen i 1959. De har måske svært ved at forestille sig, hvad fremtiden skal bringe i en verden uden Fidel, siger Stéphanie Surrugue.

 Det er dog endnu usikkert, hvor store forandringer Fidel Castros død vil føre med sig, da han trods alt ikke har været præsident siden 2008, da han overlod præsidentposten til sin bror.

- Til gengæld har Raul Castro, der i dag er 85 år gammel, meddelt, at han trækker sig tilbage i 2018, og det er der, at cubanerne ved, at der kan forandringerne begynde, fortæller Stéphanie Surrugue.