FH vandt Faxe Cup

Dameturneringen Faxe Cup sluttede søndag, og endte med at trofæet skal flyves til sagaøen. Se billeder.
Skrevet af Noah Mølgaard
24. oktober 2011 07:06

En tæt bygget stregspiller fra FH Hafnarfjordur gjorde en stor forskel i Faxe Cup finalen søndag den 23. oktober. Det var Berglind Björgvindsdóttir, der scorede ti mål i finalen og som ydede en stor indsats i forsvaret.

FH Hafnarfjordur vandt finalen med 30-23 efter at have været foran med 16-12 i pausen. GSS pressede ellers FH under kampen og var bagud med to mål på et tidspunkt. Men islændingene trak fra og det var kun spørgsmål om sejrens størrelse til sidst.

- De grønlandske hold mangler at være mere aggressive i forsvaret, sagde FHs træner Jón Gunnlaugur Viggósson til KNR umiddelbart efter kampen.

Men det har været en god lektion i teamwork, lyder det fra den GSS's udskiftningsbænk.

- FH bygger angrebet som et hold og skaber chancer gennem kombinationer. Der er stadig for mange grønlandske spillere, der vil tage sagen på egen hånd, sagde GSS's træner Miki A. Heilmann.

Mange afslutninger fra GSS endte i de islandske parader, men Lykke Frank Hansen fra GSS spillede en stor kamp og scorede 11 mål i finalen. FHs venstre back Birna Helgadóttir blev kåret som finalens bedste spiller.

Byholdet vandt kampen om 3. pladsen, da de vandt over NÛK med 27-25. NÛK fik ellers udlignet få minutter før tid efter have været bagud med to mål hele kampen. Og meget symptomatisk for kampen vandt Byholdet med to mål. Katrine Mikkelsen fra Byholdet blev kåret som kampens spillere. Hun spiller til dagligt Silkeborg Voel.