Ferieramte børn skal ud i det fri

Bor du i Nuuk, og går dine børn rundt og keder sig gevaldigt eller sidder lidt for mange timer foran computeren, så er der nu råd at hente.
Skrevet af Mads Fisker
25. juli 2011 08:52

For i dag begynder årets sommeridrætsskole nemlig. Og børnene skal i år særligt lære om ansvar for naturen, lyder det fra Grønlands Skoleidræt, der sammen med Kommuneqarfik Sermersooq står bag de næste halvanden uges mange arrangementer i og omkring hovedstaden.

Blandt andet er der mulighed for at deltage i tre vandreture med telt, og højdepunktet ventes ifølge arrangørerne at blive en tur til Kobberfjorden på fredag, hvor børnene vil deltage i et rengøringsprojekt omkring kommunens hytter, annonceres det.

Derudover byder det fyldige program på masser af leg, spil og sport.

Sidste år var der for første gang såkaldt sommeridrætsskole i Nuuk, og arrangørerne melder om stor succes, blandt andet baseret på tilbagemeldinger fra forældre til de børn, der var med. En skriver således:

- Rigtig mange børn har i den periode et tomrum, hvor deres bedste venner er på ferie og deres forældre er på arbejde, så mange timer foregår foran computeren og fjernsynet. Udover at sommeridrætsskolen var en superluksus i sig selv, blev grunden lagt til nye ven- og kammeratskaber blandt byens børn. Min egen søn glædede sig helt vildt hver dag og kom glad og sprudlende hjem, lyder det fra en forælder, hvis barn i øvrigt ikke havde det mindste besvær med at falde i søvn efter dagene på sidste års skole, meldes det. 

Ifølge Grønlands Skoleidræt er der i år plads til mange børn endnu, og det hele begynder altså i dag klokken 9.30 i Inussivik. Prisen er 100 kroner per barn, det er gratis for søskende, og med i prisen følger frugt, vand og kiks til alle børn, der dog selv skal have sin egen madpakke med hver dag.

Rigtig god fornøjelse.