Fang torsk, havkat eller rødfisk!

Sådan lyder Naalakkersuisoq for fangst og fiskeri, Karl Lyberths opfordring i dag, til de jollefiskere, som siden i går har måttet stoppe fiskeriet efter den lukrative hellefisk i Diskobugten.
Skrevet af Karsten Sommer
02. august 2013 05:59

Kvoten for resten af i år blev opfisket i går, og nu er det kun skibe over 6 meter, der kan gå efter hellefisken et godt stykke tid endnu.

I forbindelse med lukningen af hellefiske fiskeriet i Diskobugten udtaler  Karl Lyberth at han arbejder for at give fiskerne bedre muligheder for at fiske året rundt, i stedet for at den årlige kvote som nu bliver fisket op  lang tid inden året er omme.

Det kan blandt andet ske ved at genindføre de kvartalskvoter, som det forrige Naalakkersuisut indførte, men som den nuværende regering ophævede i maj og juni.

Genindførelse af kvartalskvoterne støttes af fisker-og fangerorganisationen KNAPK, siger KNAPK´s direktør Petrus Biilmann i dag til avisen Sermitsiaq.

- Vi var kede af at de blev afskaffet af det nuværende Naalakkersuisut, siger han til avisen.

Men indtil der eventuelt tages en ny beslutning igen, anbefaler Karl Lyberth altså fiskerne at gå efter andre fiskearter.

- Vi ønsker bedre udnyttelse af forskellige fiskearter, for eksempel torsk og havkat samt rødfisk, siger Karl Lyberth i en pressemeddelelse.