Familievenligt indkøbscenter

Det første indkøbscenter i Grønland, der samtidig er landets største bygningsværk, Nuuk Center, blev her til formiddag klokken 10 åbnet for offentligheden.
Skrevet af Jens Thorin
27. juli 2012 11:41

Her er der lige fra dagligvarebutikker, tøjforretninger til specialbutikker, i alt 24 forskellige forretninger.

En af de forretningsdrivende ser en stor fordel ved at mange forskellige forretninger er samlet under et tag.

Og netop den omstændighed vil en af de kommende kunder drage nytte af:

- Det er et meget stort center, og så er der rigtig mange forretninger. Det er flot, og de har gjort det godt. Og endelig kan jeg parkere min bil, og handle i forskellige forretninger i en bygning, siger Aqqalu Huch, der overværede åbningen af Nuuk Center.

Det nye center er i to etager, og rummer udover en stor Pisiffik-dagligvarebutik yderligere 23 specialforretninger og tre spisesteder, fordelt på 12.000 kvadratmeter.

En af forretningerne er Tøjbutikken Suustu, der ejes af Enok Skifte:

- Der er jo mange forretninger her i centret, og kunderne kan i ro og mag handle uden at skulle fare rundt i byen. Og når de er sultne, kan de spise i et af spisestederne. Så her er rigtig dejligt, siger altså Enok Skifte.

Det store bygningskompleks rummer samtidig Grønlands første store parkeringskælder, der betyder, at blandt andre Aqqalu Huch kan køre direkte til døren, og derfra både handle og spise sammen med sin familie i en og samme bygning:

- Vi kan jo handle i ro og mag, og bagefter kan vi gå til et af spisestederne uden at skulle gå udenfor, siger altså Aqqalu Huch.

Centret kommer også til at huse en række administrationer under Selvstyret, der er samlet i et kontortårn på ialt 7.000 kvadratmeter.