Fagorganisationer kritiserer håndtering af sundhedschef-sag

Sygeplejerskerne og lægernes fagformænd kritiserer nu håndteringen omkring den aktuelle tjenestefritagelse af tre af de øverste chefer i Sundhedsvæsenet.
28. marts 2012 06:23

Søndag eftermiddag valgte Departementet for Sundhed med øjeblikkelig virkning at fritage tre af de fire personer, der udgør landets sundhedsledelse, for tjeneste, men ifølge formændene for Peqqissaasut Kattuffiat og Grønlands Lægekredsforening har man håndteret sagen skidt.

I en fælles meddelelse kalder sygeplejerskernes Inuuti Fleischer og lægernes Jesper S. Olesen både sagen og hele forløbet for uheldigt, da fritagelse af cheflægen og chefsygeplejersken skete uden varsel og har skabt stor uro i blandt organisationernes medlemmer.

- Der hersker ingen tvivl om, at det generelle psykiske arbejdsmiljø i det grønlandske sundhedsvæsen er påvirket og vil være det frem til sagens endelige afklaring, skriver Inuuti Fleischer og Jesper S. Olesen.

Fagorganisationerne kalder det desuden uacceptabelt, at sundhedsmyndighederne har bekræftet de tre ledende chefers identitet offentligt.

De tre personer, der indtil videre er fritaget for tjeneste er styrelseschef Kurt Nielsen, cheflæge Carsten Thordal og chefsygeplejerske Lisbeth Lumby Rasmussen.

Årsagen er ifølge chefen for Departementet for Sundhed, Ann Birkekær Kjeldsen, at revisionen har opdaget nogle mærkværdige aconto-lønudbetalinger. Hun har dog understreget, at betalingerne ikke er gået til de tre.

- Alting er jo ikke vendt i denne sag endnu, men det handler om nogle ting, som vedrører forvaltning af nogle regler og retningslinier, og det er den øverste ledelse jo altid ansvarlig for, sagde departementschefen til KNR Radioavisen i går. 

Ann Birkekær Kjeldsen meddeler, at hun regner med at have fuldt overblik over sagen i løbet af ugen.