Facebook sletter 5,4 milliarder falske profiler

Facebook har slettet 5,4 milliarder falske profiler i år i et forsøg på at bekæmpe manipulation og misinformation på sociale medier.
I rapporten oplyser Facebook, at der det sidste halve år er blevet fjernet flere end ti millioner opslag, som ikke har overholdt det sociale medies retningslinjer. Foto © : Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
14. november 2019 16:03

Det oplyser virksomheden onsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Facebook oplyser videre, at det sociale medie har optrappet sikkerheden og ofte fjerner falske profiler, blot få minutter efter at de er blevet oprettet.

- Vi anslår, at vi hver dag forhindrer millioner i forsøg på at oprette falske profiler igennem vores opsporingssystemer.

Facebook vurderer, at falske profiler udgjorde omkring fem procent af alle Facebooks aktive brugere på verdensplan i andet og tredje kvartal i år.

Rapporten kommer på et tidspunkt, hvor Facebook er blevet mødt med hård kritik for at lade hadtale og falske informationer sprede sig på det sociale medie.

I rapporten oplyser Facebook, at der det sidste halve år er blevet fjernet flere end ti millioner opslag, som ikke har overholdt det sociale medies retningslinjer.

Disse opslag har blandt andet omhandlet misbrug af børn, selvmord eller salg af ulovlige varer.