I rapporten oplyser Facebook, at der det sidste halve år er blevet fjernet flere end ti millioner opslag, som ikke har overholdt det sociale medies retningslinjer.Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Facebook sletter 5,4 milliarder falske profiler

Facebook har slettet 5,4 milliarder falske profiler i år i et forsøg på at bekæmpe manipulation og misinformation på sociale medier.

Det oplyser virksomheden onsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Facebook oplyser videre, at det sociale medie har optrappet sikkerheden og ofte fjerner falske profiler, blot få minutter efter at de er blevet oprettet.

- Vi anslår, at vi hver dag forhindrer millioner i forsøg på at oprette falske profiler igennem vores opsporingssystemer.

Facebook vurderer, at falske profiler udgjorde omkring fem procent af alle Facebooks aktive brugere på verdensplan i andet og tredje kvartal i år.

Rapporten kommer på et tidspunkt, hvor Facebook er blevet mødt med hård kritik for at lade hadtale og falske informationer sprede sig på det sociale medie.

I rapporten oplyser Facebook, at der det sidste halve år er blevet fjernet flere end ti millioner opslag, som ikke har overholdt det sociale medies retningslinjer.

Disse opslag har blandt andet omhandlet misbrug af børn, selvmord eller salg af ulovlige varer.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt