Faceapp skal undersøges af FBI

Hvis du har moret dig med at få dit ansigt til at se gammelt ud på billeder ved hjælp af Faceapp, kan dine data måske være havnet hos den russiske efterretningstjeneste.
Faceapp er udviklet af firmaet Wireless Lab i Rusland. Den kan hentes i både Apples App Store og Google Play, hvor den ligger nummer et på listen over de mest populære apps. Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
18. juli 2019 12:14
Versionist Connie Fontain

Millioner af mennesker verden over har brugt den populære app, Faceapp, der viser ens ansigt som gammel. Problemet er bare, at det russiske firma bag app´en muligvis indsamler og gemmer folks data, når de bruger Faceapp.

- Når man bruger noget, der er gratis i forhold til den slags apps, giver man som regel app-tjenesterne noget af sit privatliv til gengæld, siger tech-eksperten Todd Hazelton til den amerikanske TV-station NBC.

Det gælder for eksempel også Google Maps, der sporer en overalt.

Faceapp er udviklet af firmaet Wireless Lab i Rusland. Den kan hentes i både Apples App Store og Google Play, hvor den ligger nummer et på listen over de mest populære apps.

App´en og de russiske ejeres håndtering af brugernes data vækker nu så meget bekymring blandt formanden for Demokraterne i det amerikanske senat, Chuck Schumer, at han vil have FBI til at undersøge det.

Den administrerende direktør bag app´en afviser kritikken og siger, at ingen brugerdata fra Faceapp når til Rusland.