Fabriksansatte i RG Qasigiannguit på arbejde i morgen

Den midlertidige fritstilling af de fabriksansatte i Qasigiannguit er ved at nærme sig sin ende. 60 ansatte kan fra imorgen møde på arbejde og producere hellefisk igen, det siger fabriksleder Martin Didriksen. Men det er ikke alle 80 ansatte der kan tage på arbejde imorgen, for de resterende 20 vil fortsat være fritstillede indtil der er nok råvarer til produktion.
Skrevet af Oline I. Olsen
21. juli 2009 10:58

Royal Greenland fabrikken havde ellers i går fritstillet de resterende ansatte i produktionsafdelingen, da der ikke var hellefisk nok til at holde produktionen igang.

Nogle af grundene til at hellefiskefabrikken i Qasigiannguit midlertidigt fritstillede sine ansatte var dels, at fiskere ved Ilulissat ikke har fanget så meget hellefisk i år, dels på grund af at Halibut Greenlands indhandlingsskib Rubin havde kastet anker ved Ilulissat, så fiskere kunne indhandle hos dem.

- Men i morgen kan 60 ansatte komme på arbejde igen, fordi fiskere ved Ilulissat er begyndt at indhandle hellefisk hos Royal Greenland igen, siger Martin Didriksen.

Den sidste melding om Halibut Greenlands skib Rubin er, at skibet ikke længere er ved Ilulissat, men det har ikke været muligt at få at vide, hvor det omdiskuterede indhandlingsskib nu er på vej hen.