Første skridt på en lang rejse

I Sisimiut er det første skridt på en lang rejse for gymnasiet og kulturhuset taget. De mange elever på gymnasiet skal være bedre til at bruge byens dejlige kulturhus, og en lille gruppe elever har taget de første initiativer til et formaliseret samarbejde.
Skrevet af Peter Troelsen
29. september 2012 13:59

Mange af eleverne på gymnasiet i Sisimiut er udefrakommende, og har ikke det store kendskab til byen og dens kulturtilbud. Derfor har de haft en tendens til at ”lukke sig inde” på skolen. Det er ikke sundt for eleverne, og rektor på gymnasiet Poul V. B. Jensen og direktøren i kulturhuset Taseralik Arnajarak Støvlbæk blev enige om at ændre på det.

-Vi holdt et informationsmøde tidligere på måneden, hvor en lille gruppe af skolens elever var på besøg her i kulturhuset. I den forbindelse fik vi nedsat en arbejdsgruppe, der skulle komme med ideer til arrangementer her i huset. Det var en engageret lille flok med rygsækken fuld af gode ideer, vi havde på besøg. Et af forslagene var at bruge vores storskærm til konkurrencer på Playstation, og det er et af de forslag, der i øjeblikket arbejdes videre med, fortæller Arnajarak Støvlbæk til knr.gl.

Næste skridt var at få skolens elevråd involveret i projektet, og i øjeblikket venter Arnajarak Støvlbæk på en invitation fra elevrådet, så hun kan informere dem om de nye tiltag og om de muligheder, der er i kulturhuset Taseralik.

-Blandt skolens elever er der mange talentfulde sangere og dansere, og dem skal vi selvsagt have til at optræde her i huset. Vi har omgivelserne til både små og store arrangementer, og jeg ser meget frem til at få vores samarbejde lidt mere formaliseret. De mange gode ideer, eleverne havde, skal have lov til at blive realiseret her i huset, mener Arnajarak Støvlbæk