Første skoledag med forholdsregler på grund af corona

Det skal så vidt som muligt holdes udendørs, kun forældre og elever skal kunne gå ind i på skolen og så kan der forekomme forskudte mødetider på de største skoler.
I år bliver første skoledag lidt anderledes. Der vil nemlig være forholdsregler på grund af corornavirusset. Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Ivik Kristiansen
09. august 2020 13:05

Skolestarten ligger lige om hjørnet.

I disse coronatider vil det dog være lidt anderledes. Alle kommuner er nemlig enige om, at første skoledag bliver med forholdsregler.

Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq i sin hjemmeside.

Kommunen gør også opmærksom på, at der er forskel på by- og bygdeskoler, men som udgangspunkt vil der være regler for, hvordan første skoledag bliver holdt.

Dagen skal så vidt muligt blive afholdt som et udendørsarrangement, kun forældre og elever kan gå ind på skolen og kun elever og lærere i klassen, og så kan der forekomme forskudte mødetider på de største skoler.

- Situationen og forholdsreglerne omkring COVID-19 ændrer sig løbende, og første skoledag kommer også til at være mærket. Dog kommer skolerne i langt de fleste tilfælde til at vende tilbage til det normale skema, skriver kommunen.

Kommunerne er klare over, at første skoledag er en særlig og uforglemmelig dag, skriver Kommuneqarfik Sermersooq.

- Derfor skal der også lyde et stort tillykke og velkommen til skolelivet fra alle landets kommuner, skriver kommunen.