Først om to-tre uger

Så er der godt nyt til de 7.000 lejere i Selvstyrets udlejningsejendomme. De kan nu indenfor de næste 14 dage til tre uger se frem til at modtage dét, der skulle have været en adventsgave sidste år, nemlig en digital TV-dekoder.
03. februar 2011 15:01

Hele sendingen er nået til Grønland, til Nuuk, hvor de mange dekodere, ifølge områdechef Allan Werge fra INI, nu bliver omladet og videresendt med fly eller skib til samtlige byer. Også til de byer, hvor der først senere i år bliver mulighed for at se digitalt TV. Det vil sige byerne nord for Uummannaq og i Østgrønland.

Først når alle byer har modtaget den forsinkede adventsgave vil der lokalt og samtidigt i hele landet blive udsendt meddelelse om, hvornår dekoderne kan udleveres.

Samtidig undersøger INI for øjeblikket mulighederne for at få udarbejdet en overskuelig vejledning på grønlandsk og dansk om, hvordan den digitale dingenot fungerer, siger Allan Werge.

De nye dekodere står INI's boligafdelinger i ialt 1,7 millioner kroner plus det løse som forsendelse og ompakning. Det nye digitale HD-TV havde premiere den 28. november i fjor.