Færre udgifter til vikarbureauer

Tidligere astronomiske høje udgifter til vikarbureauer for læger er nu faldet til 10 millioner kroner, det viser regnskaberne for 2012 i sundhedsledelsen. Og sundhedsledelsen bruger næsten ikke længere dyre vikarsygeplejersker på grund af forbedret overenskomst for plejepersonalet meddeler sundhedsledelsen. Men der er fortsat brug for vikarlæger.
Skrevet af Oline I. Olsen
12. februar 2013 06:36

Sygehusene langs Grønlands kyst har stadig problemer med at fastansætte læger og må derfor stadig ansætte læger fra vikarbureauer.

Men sundhedsledelsen kan med tilfredshed, som de skriver i en mail til KNR, oplyse at udgifterne til vikarlæger i 2012 var på 10 millioner kroner, hvor udgifterne dertil året før var på 20 millioner kroner.

-Udgifterne til vikarbureauer har tidligere været astronomiske høje, men er nu reduceret kraftigt, skriver økonomichef i sundhedsledelsen Martin Colstrup til KNR.

Han forklarer at faldet i udgifterne til vikarbureauerne skyldes at der stort set ikke længere ansættes vikarsygeplejerske i dag, blandt andet på grund af en ny og forbedret overenskomst for plejepersonalet samtidig med at ledelsen har øget sit fokus på problemstillingen.  

Selvom udgifterne til vikarbureauer er halveret, så arbejder sundhedsvæsenet med at minimere udgifterne yderligere i 2013 og i sidste ende at få elimineret brugen af udenlandske vikarbureauer.

-Sundhedsvæsenets HR Afdeling arbejder i øjeblikket målrettet på at få etableret udvekslingsaftaler med flere danske sygehuse, hvilket forventes at nedbring udgifterne til vikarbureauer yderligere gennem 2013, skriver økonomichef i sundhedsledelsen, Martin Colstrup til KNR.